עם NewsHub קבלו חדשות ועדכונים בזמן אמת על הנושאים הכי חמים. התקינו עכשיו.

למקרה שפספסתם: 7 פיצ'רים חדשים ושווים שנוספו לווטסאפ השנה

05:30 9 נובמבר 2017
8 0
למקרה שפספסתם: 7 פיצ'רים חדשים ושווים שנוספו לווטסאפ השנה

שיתוף מיקום בזמן אמת, פילטרים לצילום, מחיקת הודעות שכבר נקראו, נעיצת אנשי קשר בראש הרשימה ועוד. אפליקציית המסרים הפופולרית עברה שדרוג רציני השנה, וכדאי מאוד להכיר את האפשרויות המרכזיות שנוספו

בחודשים האחרונים אפליקציית המסרים הפופולרית ווטסאפ השיקה לא מעט חידושים ושדרוגים משמעותיים. לאפליקציה, שנקנתה לפני כשלוש שנים על ידי פייסבוק, יותר ממיליארד משתמשים ברחבי העולם אך רובם משתמשים בה בצורה מאוד בסיסית; אם פספסתם את אחת הכתבות על הפיצ'רים החדשים, הסיכום הזה יעשה לכם סדר ואולי גם יכיר לכם אפשרות חדשה שבכלל לא ידעתם שכבר קיימת.

האפשרות "מחק אצל כולם" (Delete for Everyone) זמינה למשתמשי אייפון ואנדרואיד מאז העדכון האחרון שהופץ בסוף חודש אוקטובר. כדי למחוק הודעה צריך שלכל הצדדים תהיה הגרסה המעודכנת של האפליקציה; סמנו את ההודעה שתרצו למחוק אותה (או כמה הודעות יחד) בלחיצה ארוכה, לאחר מכן לחצו על אייקון פח הזבל ואז בחרו ב"מחק אצל כולם" (Delete for Everyone). הפיצ'ר החדש מאפשר למחוק גם הודעות טקסט פרטיות, גם הודעות שפרסמתם בקבוצות וגם קבצי מדיה - קול, וידאו או תמונה; במקום ההודעה שנמחקה, יהיה כתוב "הודעה זו נמחקה" (This message was deleted).

מחיקת ההודעה מוגבלת לכמה תנאים: ניתן למחוק הודעה רק עד שבע דקות אחרי שנשלחה; אחרי פרק הזמן הזה, כבר לא תוכלו להתחרט. בנוסף מזהירים באתר של ווטסאפ שהצד השני יכול לקרוא את ההודעה אם עוד לא הספקתם למחוק אותה, שהודעות עלולות לא להימחק כמו שצריך ובגדול שאין שום חיווי האם המחיקה עברה בהצלחה או לא. וזה מבלי לציין את המובן מאליו - הודעה שנמחקה נראית הרבה יותר חשודה מכל הודעה שנשלחה בטעות.

בתחילת אוקטובר הודיעה ווטסאפ על אפשרות מסקרנת נוספת, שעלולה לסבך את המשתמשים שנוהגים לצאת מהבית באיחור בצרות - שיתוף מיקום ומעקב אחר חברים בזמן אמת. בשיחה פרטית בקבוצה, ניתן לדווח על המיקום שלכם (מבוסס על רכיב ה-GPS) ולאפשר לאיש או אנשי קשר לאתר אתכם לייב על מפה. שיתוף המיקום מוצפן מקצה-לקצה, כמו ההודעות, והפיצ'ר מאפשר לשלוט בכל הפרמטרים כמו עם מי אתם משתפים מיקום ולכמה זמן. ניתן להפסיק את השיתוף בכל עת, או להגדיר את פרק הזמן אחריו שיתוף המיקום ייפסק אוטומטית.

כדי להפעיל את האפשרות לחצו על אייקון האטב (צירוף) בשיחה עם האדם או הקבוצה שאיתם תרצו לשתף את מיקומכם ולחצו על "מיקום" ואז על "שתף מיקום בשידור חי". כל אדם בקבוצה יוכל לראות את המיקום במפה, ואם יותר מאדם אחד משתף את המיקום שלו בזמן אמת בקבוצה, כל המיקומים יהיו גלויים באותה המפה.

בחודש פברואר השנה, הוסיפה ווטסאפ - במסגרת הנקמה של פייסבוק בסנפאצ'ט - אפשרות שכיום זמינה בכל הפלטפורמות החברתיות של פייסבוק - הסטטוס. סטטוס הוא הגרסה של ווטסאפ לסטורי המוכר בסנפאצ'ט ואינסגרם. הפיצ'ר הושק לכבוד יום ההולדת השמיני של החברה ומאפשר לפרסם תמונות וסרטונים קצרים עם סטיקרים וטקסטים מרחפים עליהם.

גם לקרוא: חדש בווטסאפ: צופים בסרטוני יוטיוב ברקע

מקור: tech.walla.co.il

שתף ברשתות חברתיות:

תגובות - 0